Richard van Beek - Ottenschot Letselschade

Richard van Beek

Maak kennis met Richard van Beek (1970)

“Sinds 1996 zit ik als belangenbehartiger in het letselvak. In eerste instantie bij een rechtsbijstandverzekeraar en in 2019 heb ik de overstap gemaakt naar een letselschaderegelingsbureau. Sinds de zomer van 2021 ben ik werkzaam voor Ottenschot.

Ik werk met veel plezier in zaken waarin toch vaak heel veel leed is. Dat klinkt tegenstrijdig, maar dat is het zeker niet. Integendeel. Als iemand letsel oploopt, gaat dit vaak gepaard met grote problemen en zorgen: “Zal ik wel herstellen?”, “Waar heb ik recht op?” en “Hoe red ik het financieel?” zijn veelgehoorde vragen. En terecht ook. Qua herstel heb ik hier weinig invloed op, alhoewel ik waar mogelijk wel adviseer over eventuele medische behandelingen. Wat financiën betreft kan ik veel voor slachtoffers betekenen. Om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding moet de aansprakelijkheid vast staan. Mijn ruime ervaring op het gebied van aansprakelijkheidsrecht komt mij hier goed van pas. Als de aansprakelijkheid eenmaal is erkend, is het mijn taak om de schade op de aansprakelijke te verhalen. Hierbij komt heel wat meer kijken dan alleen wat facturen doorsturen. Voor het verhaal van de schade bestaan spelregels, die wettelijk bepaald, maar niet altijd zwart/wit zijn. Dat betekent dat niet altijd alle schade verhaalbaar is en er ook vaak discussie is over bepaalde schadeposten. Anderzijds zijn er juist wel vaak verhaalsmogelijkheden waar een cliënt niet aan denkt. Met het regelen van een passende vergoeding zorg ik ervoor dat de schade voor zover mogelijk wordt gecompenseerd. Ook zorg ik ervoor dat voorschotten tijdig betaald worden, zodat er geen financiële druk is. Slachtoffers kunnen zich dan focussen op hun herstel. Dit ontzorgen, waarbij voor mij het slachtoffer echt centraal staat, brengt mij veel voldoening. Het is dankbaar werk, wat ik mag verrichten. Absoluut!

Bij Ottenschot zijn de dossierbestanden van een dusdanig niveau dat er voldoende tijd en ruimte is om persoonlijke aandacht aan een slachtoffer te geven. Een slachtoffer is geen nummer of een dossier. Die persoonlijke aandacht wordt ook door cliënten goed gewaardeerd, zo is mijn ervaring. En dat is een win/win-situatie. Persoonlijke aandacht maakt het werk voor mij ook leuker. Ik verplaats mij vaak in een cliënt: Hoe zou ik het willen als ik slachtoffer zou zijn? Naast kennis en ervaring hoort daar toch ook persoonlijke aandacht bij?

Naast het werk bij Ottenschot ben ik ook als examinator verbonden aan de opleidingsinstituten NIBE/SVV (Leergangen Licht en Zwaar Letsel) en OSR (Middelzwaar Letsel). In mijn privétijd maak ik graag tijd vrij voor mijn gezin en ben ik veel op het voetbalveld te vinden.

Heeft u letsel opgelopen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons/mij op. Dat kan telefonisch of, onder het genot van een bakje koffie, persoonlijk.  Dan nemen wij alle tijd voor u en kunnen wij bespreken wat er mogelijk is.”

Artikelen geschreven door Richard

Top
Ottenschot Letselschade

Ottenschot Letselschade