Arbeidsomstandigheden - Ottenschot Letselschade

Arbeidsomstandigheden

Jaarlijks raken in bedrijven een groot aantal werknemers door ongevallen gewond. Er kan sprake zijn van blijvend letsel en in veel gevallen ontstaat tijdelijk letsel, waarna het slachtoffer na verloop van tijd weer geneest. Het inzetten op het voorkomen van deze ongevallen moet daarom bij iedere werkgever hoge prioriteit hebben. Om bedrijfsongevallen te voorkomen dient men eerst inzicht krijgen in de oorzaken en hierin spelen arbeidsomstandigheden een grote rol.

Goede werkomstandigheden

Goede werkomstandigheden zorgen voor minder zieken en arbeidsongeschikte werknemers. Zeker in sectoren als de metaalindustrie, de agrarische sector en de bouw kan sprake zijn van een risicovolle werkomgeving. Om bij te dragen aan een vermindering van bedrijfsongevallen is het van belang dat:

 • Er voldoende veiligheidsvoorzieningen zijn
 • Er adequate persoonlijke beschermingsmiddelen aanwezig zijn
 • De werknemers over voldoende veiligheidsbewustzijn en vaardigheden beschikken
 • Er voldoende toezicht is.

Arbeidsomstandigheden en de Arbowetgeving

Veilige arbeidsomstandigheden zijn niet alleen gunstig voor werknemers, maar ook voor werkgevers. Zijn deze werkomstandigheden goed ingericht, dan draagt dit namelijk bij aan minder kosten voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. De eisen waaraan arbeidsomstandigheden dienen te voldoen worden door de overheid vastgesteld. Werkgevers bepalen samen met hun werknemers hoe deze eisen worden uitgewerkt. Hulpmiddelen zoals een risico-inventarisatie en –evaluatie kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van een arbobeleid dat voldoet aan de Arbowetgeving.

Neem contact met ons op

Bent u bang voor de hoge kosten voor het inschakelen van onze letselschadespecialisten? Dat is niet nodig! De aansprakelijke veroorzaker dient ook onze kosten te vergoeden. U betaalt dus niets! Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor kosteloos advies! Bel ons tijdens kantooruren op nummer 085 48 42 100 of vul ons contactformulier in.

Stel uw vraag
  Wilt u teruggebeld worden?


  Reactie binnen 1 werkdag.

  Claim indienen - Kosteloos adviesgesprek

  Ottenschot

  Uw rechtshulp bij letselschade

  • Kosteloos
  • Afspraak op locatie
  • Persoonlijke aandacht

  Uw schaderegelaar

  Wij regelen voor u de maximaal mogelijke schadevergoeding! Lees meer over onze werkwijze.

  Top
  Ottenschot Letselschade

  Ottenschot Letselschade