Immateriële schade - Ottenschot Letselschade

Immateriële schade

Wanneer u letselschade oploopt bij een verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische fout is er naast materiële schade vaak ook sprake van immateriële schade. Immateriële schade, ook wel smartengeld genoemd, omvat alle schade die niet in geld valt uit te drukken. Het claimen van smartengeld is bedoeld om het leed van het slachtoffer te verzachten.

Redenen voor immateriële schadevergoeding

De opgelopen psychische en emotionele schade wordt gecompenseerd door een smartengeld uit te keren. Het is een vergoeding voor de geleden en de nog te lijden pijn en ongemakken. Redenen waarvoor u een immateriële schadevergoeding kunt krijgen zijn onder meer: kunnen zijn:

 • De pijn en het ongemak door een ongeval
 • Littekens
 • Lichamelijke beperkingen
 • Psychische klachten
 • Gevoelens van verdriet en eenzaamheid.

Naast bovengenoemde voorbeelden bestaat er ook nog shockschade en affectieschade. Bent u getuige geweest van een ernstig ongeval? Of bent u kort na een zwaar ongeval geconfronteerd met de gevolgen daarvan? Dan heeft u recht op shockschade. Er is dan sprake van psychisch letsel dat door de waarneming van zo’n ernstig ongeval is veroorzaakt. Daarnaast bestaat er ook nog affectieschade. Deze immateriële schade is het gevolg van het verdriet waarmee men wordt geconfronteerd wanneer een dierbare ernstig gewond raakt of overlijdt door schuld van een ander. In de wet is het recht op en de hoogte van de schadevergoeding van affectieschade nog niet vastgesteld.

Immateriële schadevergoeding berekenen

Het berekenen van de immateriële schadevergoeding is vaak een complexe taak die het best kan worden gedaan door een letselschadespecialist. Wij ontnemen u de zorgen met betrekking tot het verhalen van uw immateriële schade en/of materiële schade en zorgen ervoor dat u een passend bedrag ontvangt. U focust zich op uw herstel, wij spannen ons in voor u.

Neem contact met ons op

Bent u bang voor de hoge kosten voor het inschakelen van een letselschade-expert? Dat is niet nodig! De aansprakelijke veroorzaker dient ook onze kosten te vergoeden. U betaalt dus niets! Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor kosteloos advies! Bel ons tijdens kantooruren op nummer 085 48 42 100 of vul ons contactformulier in.

Stel uw vraag
  Wilt u teruggebeld worden?


  Reactie binnen 1 werkdag.

  Claim indienen - Kosteloos adviesgesprek

  Ottenschot

  Uw rechtshulp bij letselschade

  • Kosteloos
  • Afspraak op locatie
  • Persoonlijke aandacht

  Uw schaderegelaar

  Wij regelen voor u de maximaal mogelijke schadevergoeding! Lees meer over onze werkwijze.

  Top
  Ottenschot Letselschade

  Ottenschot Letselschade