Oorzaken - Ottenschot Letselschade

Oorzaken

De eerste stap bij het opstarten van een letselschade begint bij het vaststellen van de oorzaak. Deze oorzaak of oorzaken is/zijn bepalend voor de vaststelling van de aansprakelijkheid. Pas wanneer aansprakelijkheid is vastgesteld kan de letselschade die u lijdt worden verhaald op de aansprakelijke partij of diens verzekeraar.

Diverse oorzaken van letselschade

Ongeacht de oorzaak van uw schade is het belangrijk dat u een deskundige inschakelt voor het verhalen van uw schade. Want de gevolgen van letselschade kunnen groot zijn, ook financieel. Letsel kunt u oplopen door diverse oorzaken, waarbij u kunt denken aan

 • Verkeersongevallen
  In het verkeer kunt u bij een verkeersongeval betrokken raken als automobilist of fietser, maar ook op de brommer of scooter en als voetganger. Als u daar zelf geen schuld aan hebt, kunt u (de verzekeraar van) de tegenpartij aansprakelijk stellen. Fietsers en voetgangers worden gezien als kwetsbare verkeersdeelnemers en hebben in veel situaties recht op een schadevergoeding ook al zijn ze volgens de wet schuldig.
 • Arbeidsomstandigheden
  Veilige arbeidsomstandigheden zijn gunstig voor zowel werknemers als werkgevers. Dit draagt bij aan minder kosten voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.
 • Bedrijfsongevallen
  Een werkgever moet zijn werknemers zo goed mogelijk tegen alle mogelijke risico’s beschermen. Doet hij dit niet en raakt u tijdens uw werk gewond, dan kunt u recht hebben op schadevergoeding. 
 • Medische fouten
  Een medische fout kan worden veroorzaakt door een arts, tandarts, huisarts of andere zorgverlener die verwijtbaar onzorgvuldig heeft gehandeld.
 • Ondeugdelijk producten
  De producent (fabrikant van het eindproduct) is aansprakelijk voor geleden schade die ontstaat door het gebrek van een product dat op de markt is gebracht. 
 • Letsel door dieren
  De eigenaar van een dier is in beginsel aansprakelijk voor de schade die door het dier wordt aangericht. Ook letsel als gevolg van een beet of een trap valt daar onder.

Aansprakelijkheid bij oorzaken letselschade

Doorgaans moet onderzoek plaatsvinden om te kijken of iemand daadwerkelijk aansprakelijk is voor uw letsel. Bij vastgestelde aansprakelijkheid wordt uw schade vervolgens verhaald op die aansprakelijke partij. Dat geldt niet alleen voor de materiële schade (zoals kapotte kleding, verlies aan inkomsten, kosten huishoudelijke hulp e.d.), maar ook voor immateriële schade. De kosten van onze dienstverlening (de kosten van de rechtsbijstand) verhalen we ook. De aansprakelijke partij moet namelijk ook de kosten van rechtsbijstand vergoeden. Onze hulp kost u daardoor in principe niets. En dat is wel zo eerlijk. Ottenschot Letselschade bezoekt u in de regel thuis om uw schade te inventariseren. Afwikkeling van uw schade gebeurt altijd in goed overleg met u. Zo weet u waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan. Lees meer over onze werkwijze.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor kosteloos advies! Bel ons tijdens kantooruren op nummer 085 48 42 100 of vul ons contactformulier in.

Stel uw vraag
  Wilt u teruggebeld worden?


  Reactie binnen 1 werkdag.

  Claim indienen - Kosteloos adviesgesprek

  Ottenschot

  Uw rechtshulp bij letselschade

  • Kosteloos
  • Afspraak op locatie
  • Persoonlijke aandacht

  Uw schaderegelaar

  Wij regelen voor u de maximaal mogelijke schadevergoeding! Lees meer over onze werkwijze.

  Top
  Ottenschot Letselschade

  Ottenschot Letselschade