Bedrijfsongeval gehad? Ottenschot helpt u bij letselschade

Bedrijfsongevallen

Wanneer u tijdens het uitoefenen van uw werk letselschade oploopt spreken we van een bedrijfsongeval. Aan het uitvoeren van werkzaamheden voor een werkgever zijn risico’s verbonden. Soms zijn deze gering, bijvoorbeeld bij kantoorwerk en werken in een winkel. Bij zwaarder (lichamelijk) werk, werken met gevaarlijke stoffen of in een gevaarlijke omgeving zijn deze risico’s al gauw een stuk groter. Denk maar aan werken in de bouw, schilderwerk, installatiewerk etc.

Recht op een schadevergoeding na een bedrijfsongeval

De laatste jaren wordt het begrip “in de baas zijn tijd” ruim uitgelegd. Er worden zware eisen gesteld aan werkgevers om hun werknemers zo tegen allerlei mogelijke risico’s te beschermen.  Schiet de werkgever daarin tekort dan heeft u recht op schadevergoeding. Dit is wettelijk geregeld.

De werkgever is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor schoon en veilig materiaal waarmee u werkt en het geven van degelijke instructies. Kan een werkgever bewijzen dat hij wel degelijk voldoende zorg heeft besteed aan de veiligheid? Dan hoeft hij de schadevergoeding niet te voldoen. Ook wanneer hij kan aantonen dat de letselschade ook zou zijn ontstaan wanneer hij deze zorgplicht wel was nagekomen dan is een schadevergoeding ook niet van toepassing. Daarnaast is ook van belang dat de schade niet door uw eigen roekeloos gedrag moet zijn ontstaan. Om recht te hebben op een schadevergoeding moet uiteraard wel bewezen worden dat u daadwerkelijk schade heeft geleden én dat dit is ontstaan tijdens het uitoefenen van uw werk.

Arbeidsongevallen

Ottenschot: uw belangenbehartiger

U kunt proberen zelf alles af te handelen, maar dat is niet eenvoudig. Bij wie moet u aankloppen en waar heeft u recht op? En nog belangrijker: hoe zorgt u dat u uw recht krijgt?

Erg lastig en zonder hulp eigenlijk ondoenlijk. Goed om dan een specialist als partner te hebben die uw belangen behartigt.

Wel zo veilig.

Neem contact met ons op

Bent u bang voor de hoge kosten voor het inschakelen van onze letselschadespecialisten? Dat is niet nodig! De aansprakelijke veroorzaker dient ook onze kosten te vergoeden. U betaalt dus niets! Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor kosteloos advies! Bel ons tijdens kantooruren op nummer 085 48 42 100 of vul ons contactformulier in.

Stel uw vraag
  Wilt u teruggebeld worden?


  Reactie binnen 1 werkdag.

  Claim indienen - Kosteloos adviesgesprek

  Ottenschot

  Uw rechtshulp bij letselschade

  • Kosteloos
  • Afspraak op locatie
  • Persoonlijke aandacht

  Uw schaderegelaar

  Wij regelen voor u de maximaal mogelijke schadevergoeding! Lees meer over onze werkwijze.

  Top
  Ottenschot Letselschade

  Ottenschot Letselschade