Advies voor slachtoffer letselschade | Ottenschot

Advies voor slachtoffers

Een ongeval kan onverwacht uw leven veranderen, met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid en welzijn. Als slachtoffer van letselschade komt u wellicht voor talloze vragen en uitdagingen te staan. U verlangt niet alleen naar een spoedig herstel, maar wilt ook begrijpen welke rechten u heeft en of u recht heeft op schadevergoeding. Ottenschot Letselschade staat klaar om u te begeleiden op uw weg naar herstel en rechtvaardige compensatie. Onze betrokkenheid bij het welzijn van onze cliënten onderscheidt ons in het letselschadeveld. Naast het verhalen van letselschade, richten we ons op uw herstel en integratie in de maatschappij. Uw wensen en behoeften vormen de kern van onze aanpak.

Slachtoffer van letselschade

Als slachtoffer van letselschade heeft u vaak veel vragen waar u geen antwoord op kunt vinden. U wilt zich graag richten op uw herstel, maar wilt daarnaast ook weten waar u recht op heeft en of u schade kunt claimen. Ottenschot helpt u graag op weg met de juiste begeleiding. Wij maken ons sterk voor de compensatie waar u recht op heeft. Onze betrokkenheid bij het welzijn van onze cliënten onderscheidt ons. Hoewel het verhalen van letselschade belangrijk is, concentreren we ons ook op het herstel en de rehabilitatie in het maatschappelijke verkeer. Uw wensen en behoeften staan voor ons centraal.

Wat u kunt vorderen

Er zijn verschillende kosten die u als slachtoffer kunt vorderen:

 • Huishoudelijke hulp
 • Kosten tijdens opname in een ziekenhuis
 • Medische kosten
 • Reiskosten
 • Smartengeld
 • Studievertraging
 • Inkomensverlies
 • Economische kwetsbaarheid
 • Verlies van zelfwerkzaamheid
 • Verlies van zelfredzaamheid
 • Toekomstschade
 • Wettelijke rente

Neem een letselschadespecialist in de arm

Als slachtoffer heeft u vaak veel aan uw hoofd. U wilt zich graag richten op het herstel en de procedure van het claimen van een letselschade is dan vaak net teveel gevraagd. Ottenschot Letselschade helpt u graag op weg. U bent verzekerd van de juiste begeleiding, kennis en deskundigheid om het traject goed af te ronden.

3 Tips bij letselschade

U bent slachtoffer geworden van een ongeval en hebt letselschade opgelopen. De ander is schuldig aan de ontstane situatie of u heeft een Schadeverzekering Inzittenden (SVI). Wat moet u doen? Wij geven u de drie belangrijkste tips.

1. Bezoek uw huisarts, de spoedeisende hulp of de huisartsenpost
Het is belangrijk dat alles goed en uitgebreid in uw medisch dossier komt. Ook als u wordt doorverwezen naar een fysiotherapeut of andere hulpverlener. Zorg dat uw medische dossier goed wordt bijgehouden.

2. Stel de tegenpartij aansprakelijk of spreek uw SVI aan
Vaak kan de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker aansprakelijk worden gesteld, of kunt u uw SVI aanspreken. Wij helpen u graag bij dit proces op weg. Het is ook van belang om hierin de juiste letselschade te berekenen. Wij zijn hierin gespecialiseerd en weten wat u kunt vorderen.

3. Documenteer alles
Schrijf alles op, bewaar alle bonnen, afspraakkaarten van het ziekenhuis en/of de fysiotherapie, rekeningen van de apotheek en vraag ook overal een schriftelijke bevestiging van. Maak daarnaast ook foto’s van het ongeval (van de situatie ter plaatse en de eventuele betrokken voertuigen) en uw eventuele verwondingen. Noteer eventueel de namen en adressen van getuigen. Maar vooral houdt alle kosten, hoe klein ook, nauwkeurig bij.

Neem contact met ons op als slachtoffer letselschade

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor kosteloos letselschade advies! Bel ons tijdens kantooruren op nummer 085 48 42 100 of vul ons contactformulier in.

Stel uw vraag
  Wilt u teruggebeld worden?


  Reactie binnen 1 werkdag.

  Claim indienen - Kosteloos adviesgesprek

  Ottenschot

  Uw rechtshulp bij letselschade

  • Kosteloos
  • Afspraak op locatie
  • Persoonlijke aandacht

  Uw schaderegelaar

  Wij regelen voor u de maximaal mogelijke schadevergoeding! Lees meer over onze werkwijze.

  Top
  Ottenschot Letselschade

  Ottenschot Letselschade