Materiële schade - Ottenschot Letselschade

Materiële schade

U bent het slachtoffer geworden van een ongeluk en heeft daardoor letselschade opgelopen. Een uiterst vervelende situatie! We maken bij schade onderscheid tussen materiele en immateriële schade. Bij beschadiging van uw eigendommen (zoals uw fiets, motor, auto, kinderwagen of kleding), misgelopen inkomsten, kosten voor het ziekenhuis, reiskosten, huishoudelijke hulp en zelfwerkzaamheid is er sprake van materiële schade; kort gezegd schade die direct in geld is uit te drukken.

Voorbeelden van materiële schade

Naast direct zichtbare schade (o.a. beschadiging aan uw spullen) komen er vaak ook andere kosten bij materiële schade kijken. Denk naast misgelopen inkomsten bijvoorbeeld ook aan de kosten voor het inhuren van (tijdelijke) huishoudelijke hulp, het huren van hulpmiddelen (zoals een rolstoel of krukken) en de kosten voor medische voorzieningen die niet door uw zorgverzekeraar worden vergoed.

Voorbeelden van materiële schade bij letselschade zijn:

 • Ziektekosten (o.a. ziekenhuiskosten, kosten hulpmiddel, kosten fysiotherapeut)
 • Kosten in en rondom het huis (bijv. hulp in de huishouding, onderhoud van uw huis, werk in uw tuin)
 • Kosten woningaanpassing
 • Minder inkomsten
 • Extra reiskosten
 • Extra studiekosten en verlies studiejaar
 • Hogere verzekeringspremies
 • Wettelijke rente
 • Buitengerechtelijke kosten (kosten voor het verhalen van de schade)

Vergoeding materiële schade

Materiële schade lijkt misschien vrij concreet, maar het vaststellen van de hoogte ervan en het aantonen van verband tussen de schade en het ongeval is vaak lastig. Vooral als het om blijvende schade gaat die zich ook in de toekomst blijft voordoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Dit kan leiden tot inkomensverlies, maar daarnaast kan het ook leiden tot pensioenverlies en het beïnvloeden van uw carrière. In principe wordt deze materiële schade vergoed. Maar het verhalen van deze letselschade kan lastiger zijn dan u denkt. De bewijslast ligt namelijk bij u; u moet met feiten en verklaringen komen waardoor het aannemelijk wordt dat deze persoon aansprakelijk is voor de materiële schade die hij veroorzaakte, maar dat is nu juist onze expertise.

Neem contact met ons op

Bent u bang voor de hoge kosten voor het inschakelen van onze letselschadespecialisten? Dat is niet nodig! De aansprakelijke veroorzaker dient ook onze kosten te vergoeden. U betaalt dus niets! Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor kosteloos advies! Bel ons tijdens kantooruren op nummer 085 48 42 100 of vul ons contactformulier in.

Stel uw vraag
  Wilt u teruggebeld worden?


  Reactie binnen 1 werkdag.

  Claim indienen - Kosteloos adviesgesprek

  Ottenschot

  Uw rechtshulp bij letselschade

  • Kosteloos
  • Afspraak op locatie
  • Persoonlijke aandacht

  Uw schaderegelaar

  Wij regelen voor u de maximaal mogelijke schadevergoeding! Lees meer over onze werkwijze.

  Top
  Ottenschot Letselschade

  Ottenschot Letselschade