Materiële schade - Ottenschot Letselschade

Materiële schade

U bent het slachtoffer geworden van een ongeluk en heeft daardoor letselschade opgelopen. Een uiterst vervelende situatie! Er wordt bij schade onderscheid gemaakt tussen materiële en immateriële schade. Materiële schade is schade die direct in geld is uit te drukken. Hiervan is bijvoorbeeld sprake bij beschadiging van eigendommen (bijvoorbeeld uw auto, motor, fiets, kinderwagen of kleding) en misgelopen inkomsten, zelfwerkzaamheid, kosten voor het ziekenhuis, reiskosten en huishoudelijke hulp.

Voorbeelden van materiële schade

Behalve de direct zichtbare schade, zoals beschadigingen aan spullen, kunnen er ook nog andere kosten zijn. Denk hierbij naast misgelopen inkomsten ook aan kosten die gemaakt worden voor het inhuren van (tijdelijke) huishoudelijke hulp, het huren hulpmiddelen en voor medische voorzieningen die de zorgverzekeraar niet vergoed.

Voorbeelden van materiële schade bij letselschade zijn:

 • Ziektekosten (o.a. ziekenhuiskosten, kosten hulpmiddel, kosten fysiotherapeut)
 • Kosten in en rondom het huis (denk hierbij aan hulp in de huishouding, onderhoud van het huis, werk in uw tuin)
 • Kosten woningaanpassing
 • Minder inkomsten
 • Extra reiskosten
 • Extra studiekosten en verlies studiejaar
 • Hogere verzekeringspremies
 • Wettelijke rente
 • Kosten voor het verhalen van de schade (buitengerechtelijke kosten)

Vergoeding materiële schade

Materiële schade lijkt misschien vrij concreet, maar het vaststellen van de hoogte ervan en het aantonen van verband tussen de schade en het ongeval is vaak lastig. Vooral als het om blijvende schade gaat die zich ook in de toekomst blijft voordoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Dit kan leiden tot inkomensverlies, maar daarnaast kan het ook leiden tot pensioenverlies en het beïnvloeden van uw carrière. In principe wordt deze materiële schade vergoed. Maar het verhalen van deze letselschade kan lastiger zijn dan u denkt. De bewijslast ligt namelijk bij u; u moet met feiten en verklaringen komen waardoor het aannemelijk wordt dat deze persoon aansprakelijk is voor de materiële schade die hij veroorzaakte, maar dat is nu juist onze expertise.

Neem contact met ons op

Bent u bang voor de hoge kosten voor het inschakelen van onze letselschadespecialisten? Dat is niet nodig! De aansprakelijke veroorzaker dient ook onze kosten te vergoeden. U betaalt dus niets! Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor kosteloos advies! Bel ons tijdens kantooruren op nummer 085 48 42 100 of vul ons contactformulier in.

Stel uw vraag
Wilt u teruggebeld worden?


Reactie binnen 1 werkdag.

Claim indienen - Kosteloos adviesgesprek

Ottenschot

Uw rechtshulp bij letselschade

 • Kosteloos
 • Afspraak op locatie
 • Persoonlijke aandacht

Uw schaderegelaar

Wij regelen voor u de maximaal mogelijke schadevergoeding! Lees meer over onze werkwijze.

Top
Ottenschot Letselschade

Ottenschot Letselschade