Beroepsziekten - Ottenschot Letselschade

Beroepsziekten

Letselschade door een beroepsziekte komt vaker voor dan u denkt. Bijvoorbeeld bij een manager die door zijn extreem lange werkweken een burn-out oploopt. Of een IT medewerker die door het werken met zijn computer nu RSI heeft. Een beroepsziekte is een ziekte die het rechtstreekse, maar niet het plotse gevolg is van een min of meer verlengde blootstelling van een werknemer aan een fysisch, chemisch of biologisch risico. Denk naast een burn-out of RSI ook aan nek-, rug-, heup- en knieklachten, het organisch psychosyndroom (OPS of schilderziekte) of lawaaidoofheid.

Letselschade beroepsziekten
Dit betekent niet dat elke ziekte die u op uw werk oploopt een beroepsziekte is. De griep of een verkoudheid kan wel op het werk ontstaan, maar had u ook kunnen treffen op vakantie.

De ziekte moet veroorzaakt zijn door uw werk of door de arbeidsomstandigheden.

Gevolgen van beroepsziekten

Een beroepsziekte kan tijdelijke of permanente lichamelijke of geestelijke schade als gevolg hebben. Uiteindelijk kan het leiden tot ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en zelfs tot overlijden. Daarnaast kan de werknemer ook financiële schade lijden door inkomensverlies. Ook de immateriële schade door beroepsziekten moet niet onderschat worden. Voor de geleden en nog te lijden angst, verdriet, pijn en verlies van levensvreugde kan smartengeld worden geclaimd.

Bewijzen van beroepsziekte

Wanneer er sprake is van een echte beroepsziekte kunt u in aanmerking komen voor schadevergoeding. Dit betekent wel dat u als slachtoffer onomstotelijk moet kunnen bewijzen dat de ziekte is veroorzaakt door uw beroep.

Bepaalde beroepen kampen met typische beroepsziekten, zoals kappers met een kapperseczeem en schilders met de schildersziekte (OPS). In dat soort gevallen is de beroepsziekte eenvoudiger aan te tonen.

Maar bij andere gevallen ligt het bewijs toch wat ingewikkelder. Want hoe bewijst u RSI door steeds dezelfde inpakwerkzaamheden, een burn-out door de toegenomen werkdruk? Ook hier vindt u bij uitstek in Ottenschot uw deskundig en betrokken partner die uw belangen behartigt.

Neem contact met ons op

Bent u bang voor de hoge kosten voor het inschakelen van onze letselschadespecialisten? Dat is niet nodig! De aansprakelijke veroorzaker dient ook onze kosten te vergoeden. U betaalt dus niets! Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor kosteloos advies! Bel ons tijdens kantooruren op nummer 085 48 42 100 of vul ons contactformulier in.

Stel uw vraag
  Wilt u teruggebeld worden?


  Reactie binnen 1 werkdag.

  Claim indienen - Kosteloos adviesgesprek

  Ottenschot

  Uw rechtshulp bij letselschade

  • Kosteloos
  • Afspraak op locatie
  • Persoonlijke aandacht

  Uw schaderegelaar

  Wij regelen voor u de maximaal mogelijke schadevergoeding! Lees meer over onze werkwijze.

  Top
  Ottenschot Letselschade

  Ottenschot Letselschade