Gevolgen - Ottenschot Letselschade

Gevolgen

U heeft letsel opgelopen met als mogelijk gevolg letselschade. Waar krijgt u allemaal mee te maken en waar moet u op letten? Zodra u als gevolg van een ongeval of bijvoorbeeld medische fout te maken krijgt met letselschade is het belangrijk om te weten welke beperkingen dat tot gevolg heeft en welke kosten dat met zich meebrengt. Bij het in kaart brengen van de gevolgen van letselschade maken we hier onderscheid tussen.

Beperkingen en kosten als gevolg van letsel

Wanneer u wordt geconfronteerd met letselschade kunt u ook worden geconfronteerd met beperkingen in het dagelijkse leven. Door het letsel kunt u bijvoorbeeld uw lichaam geheel of gedeeltelijk niet meer gebruiken of belasten; blijvende invaliditeit. Dergelijke factoren kunnen het gedrag en de levensvreugd van een persoon sterk beïnvloeden.

Bij letselschade worden de gevolgen van de beperkingen door het letsel vertaald naar immateriële schade

 • Immateriële schade
  Immateriële schade, ook wel smartengeld genoemd, omvat alle schade die niet onder de materiële schade valt en niet of moeilijk in geld valt uit te drukken. Het claimen van smartengeld is bedoeld om het leed van het slachtoffer te verzachten.

Naast de lichamelijk kant van de beperkingen brengt letselschade ook een financiële kant met zich mee. Er moeten doorgaans extra kosten worden gemaakt die vaak niet direct waren voorzien. Indien de letselschade is ontstaan door schuld en/of toedoen van een andere kunnen deze kosten vaak worden verhaald. Deze kosten kunnen bestaan uit:

 • Materiële schade
  Materiële schade is schade die direct in geld is uit te drukken. Hiervan is bijvoorbeeld sprake bij beschadiging van eigendommen en misgelopen inkomsten, zelfwerkzaamheid, kosten voor het ziekenhuis, reiskosten en huishoudelijke hulp.

 

Hieronder enkele voorbeelden:

 • Beroepsziekten
  Een beroepsziekte is een ziekte die het rechtstreekse, maar niet het plotse gevolg is van een min of meer verlengde blootstelling van een werknemer aan een fysisch, chemisch of biologisch risico, bijvoorbeeld een burn-out, schildersziekte of RSI.
 • Whiplash
  Een whiplash is een heftige slingerbeweging van het hoofd ten opzichte van het bovenlichaam door een ongeval. Vaak is het een onverwachte zeer snelle beweging zonder dat het hoofd ergens tegenaan botst.
 • Overlijdensschade
  Overlijdensschade is de schade die gevorderd kan worden omdat de overledene niet meer in staat is om u te onderhouden. Zodoende ontstaat dan het recht op financiële compensatie van degene die verantwoordelijk is voor het overlijden (of diens verzekeraar).

Neem contact met ons op

Bent u bang voor de hoge kosten voor het inschakelen van onze letselschadespecialisten? Dat is niet nodig! De aansprakelijke veroorzaker dient ook onze kosten te vergoeden. U betaalt dus niets! Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor kosteloos advies! Bel ons tijdens kantooruren op nummer 085 48 42 100 of vul ons contactformulier in.

Stel uw vraag
  Wilt u teruggebeld worden?


  Reactie binnen 1 werkdag.

  Claim indienen - Kosteloos adviesgesprek

  Ottenschot

  Uw rechtshulp bij letselschade

  • Kosteloos
  • Afspraak op locatie
  • Persoonlijke aandacht

  Uw schaderegelaar

  Wij regelen voor u de maximaal mogelijke schadevergoeding! Lees meer over onze werkwijze.

  Top
  Ottenschot Letselschade

  Ottenschot Letselschade