Wat doet een letselschade expert? - Ottenschot Letselschade

Wat doet een letselschade expert?

Wat doet een letselschade expert?

Een letselschade expert behartigt de belangen van het slachtoffer bij de afhandeling van het schadedossier.

Als u een ongeval is overkomen dan doet u er goed aan om een letselschade expert in te schakelen. Deze helpt u met het gehele traject om uw schade als gevolg van een ongeval vergoed te krijgen. Het verhalen van letselschade kan erg ingewikkeld zijn, het aantal aansprakelijkheidsregels, wetten en begrotingsmogelijkheden zorgen ervoor dat u als benadeelde door alle bomen al gauw het bos niet meer ziet. Bovendien wilt u zich kunnen focussen op uw herstel.

Aansprakelijkheid

De schade wordt verhaald op de aansprakelijke partij. De eerste stap is dan ook de beoordeling of er verhaalsmogelijkheden zijn. Onze experts kennen de wet- en regelgeving op het gebied van verkeersrecht, werkgeversaansprakelijkheid, aansprakelijkheid van dieren etc. Zij geven u advies over de mogelijkheden van het verhalen van uw schade en geven u een aantal praktische tips over het bijhouden van uw schade en het verzamelen van bewijs.

Berekenen van de letselschade

Wanneer er mogelijkheden zijn om de schade te verhalen, wordt de schade door de expert in samenspraak met u in kaart gebracht. Sommige schadeposten zijn eenvoudig aan te tonen, andere posten kunnen weer veel complexer zijn. Onze experts weten exact welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen en in welke mate. Zij informeren u hierover, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Naast de vergoeding van de materiële schadeposten zal er ook een vergoeding voor de immateriële schade, ook wel smartengeld genoemd, worden verhaald. Bij het verhalen van uw schade gaan onze experts doortastend te werk.

Persoonlijke aanpak

Kenmerkend voor de aanpak van de letselschade experts van Ottenschot is de persoonlijke aanpak, iedere situatie is immers persoonlijk en uniek. Er wordt door onze experts geluisterd naar uw verhaal en wensen. Zij behartigen immers uw belangen. Wij hechten er waarde aan dat u een vast aanspreekpunt heeft waarbij u met al uw vragen terecht kunt.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor kosteloos advies! Wij zijn gevestigd in Almelo, Amersfoort & Oosterwolde.  Bel ons tijdens kantooruren op nummer 085 48 42 100 of vul ons contactformulier in.

Top
Ottenschot Letselschade

Ottenschot Letselschade