Wat doet een letselschade-expert? - Ottenschot Letselschade

Wat doet een letselschade-expert?

Een letselschade-expert is een belangenbehartiger in het geval van letselschade. Zo’n specialist is noodzakelijk omdat letselschade nu eenmaal een erg ingewikkelde materie is. Het aantal aansprakelijkheidsregels, bijzondere wetten en begrotingsmoeilijkheden zorgen er immers voor dat het slachtoffer al snel door de bomen het bos niet meer ziet.

Rechtshulp bij letselschade

Rechtshulp inroepen bij letselschade is een van de belangrijkste stappen die u moet ondernemen om het beste uit de situatie te halen, hoe ernstig en ingrijpend die ook mag zijn. Naast het herstel van de lichamelijke en psychische schade die u is berokkend, is het ook belangrijk een beroep te doen op een specialist die precies weet hoe hij het meest uit de situatie kan halen. Daarnaast is het belangrijk dat u zich volledig kunt richten op uw herstel en de belangenbehartiger de zaken rondom de letselschade voor uw regelt.

Bepalen van de aansprakelijke

Een potentieel probleem: wie is aansprakelijk? Het lijkt misschien een eenvoudige vraag, maar in de praktijk hoeft dat niet zo te zijn. Stel dat u bijvoorbeeld een pakjesbezorger bent en u wordt met een hoge snelheid aangereden door de fout van een andere bestuurder. Dan stelt zich al snel de vraag tot wie u de aansprakelijkheidsstelling  kan richten: de andere bestuurder, zijn verzekeraar of uw eigen werkgever?

Het zijn vragen waarop een letselschade-expert vrij eenvoudig een antwoord kan geven.

Financiële en gerechtelijke ondersteuning

Iedereen die al eens slachtoffer is geweest van een ongeval of aanrijding weet dat het geen pretje is. Niet enkel lichamelijke letsels, maar vaak ook trauma’s en andere vormen van psychologische factoren spelen een rol bij de situatie. Die kunnen soms zelfs de levenskwaliteit van de persoon in kwestie permanent nadelig beïnvloeden.

Medische en psychologische hulp zijn in dat geval essentieel om er zo goed mogelijk uit te komen. Maar ook gerechtelijke ondersteuning is belangrijk, zeker als blijkt dat u niet verantwoordelijk bent voor het ongeval en de gevolgen daarvan. Een letselschade-expert verleent u die hulp en neemt de verantwoordelijkheid van financiële en gerechtelijke zaken op zich.

Persoonlijke aanpak

Een kenmerk van onze letselschade-experts is dat ze altijd kiezen voor een persoonlijke aanpak en luisteren naar uw verhaal. Voor u belangrijk, maar ook voor hen. Alleen door naar u te luisteren kunnen ze uw zaak écht behartigen. In de praktijk kunt u bij de specialist terecht met allerhande vragen en problemen.

Stel dat u bijvoorbeeld kosten heeft gemaakt, dan zal de letselschade-expert niet afwachten tot de zaak wordt afgehandeld. Hij zal meteen ingrijpen en een voorschot vragen om de huidige financiële schade te dekken. Zo kunt u die kopzorg alvast loslaten.

Richten op de juiste schadevergoeding

Zoals vermeld is een ongeval natuurlijk nog vervelender als u er niet zelf voor verantwoordelijk bent. Als een derde partij het ongeval of ongeluk heeft veroorzaakt, of de omstandigheden op het werk hebben een ongeluk onvermijdelijk gemaakt, dan heeft u recht op een vergoeding. Een letselschade-expert zorgt ervoor dat u, door nauwkeurig te bepalen welke factoren en kosten vergoed moeten worden, krijgt waar u recht op heeft.

Particulieren vergeten vaak bepaalde schades te claimen. We denken bijvoorbeeld aan de reiskosten om zich telkens te verplaatsen naar de oefentherapeut of de vele telefoonkosten om telkens opnieuw een afspraak vast te leggen. Een letselschadespecialist behandelt iedere zaak tot in zijn kleinste details om te krijgen waar u recht op hebt.

Begroten van de schade is specialistenwerk

Het kan dus al snel ingewikkeld worden. Heeft u bijvoorbeeld psychische schade en durft u niet langer de snelweg op? Dan kan ook die psychische schade voor vergoeding in aanmerking komen. Misschien kunt u door die schade uw werk niet langer naar behoren uitvoeren en moet u uw werkgever noodgedwongen verlaten. Dan loopt u niet alleen heel wat inkomsten mis, maar misschien ook een kans op een mooie carrière. Dat allemaal begroten? Dat is specialistenwerk.

Van een werkongeval tot een aanrijding, allemaal zijn het situaties die altijd onverwacht komen en dan ook snel en zo goed mogelijk opgelost moeten worden. Beroep doen op een letselschadespecialist die kennis van zaken heeft en precies weet wat u kunt verwachten van de vergoeding, is hierbij dan ook de meest voor de hand liggende maatregel.

Compensatie voor de gevolgen

Ottenschot rechtshulp bij letselschade ondersteunt u tijdens de weg die afgelegd moet worden, nadat u slachtoffer bent geweest van een ongeval of aanrijding waarbij zich letselschade heeft voorgedaan.

Dankzij een deskundig expert en een aanpak waarbij uw belangen voorop worden gesteld, kan een letselschade-expert van Ottenschot u precies de ondersteuning bieden die u verdient. Het ongeval op zich is dan misschien nog niet een leuke herinnering, maar de gevolgen daarvan worden op die manier zo goed mogelijk gecompenseerd.

Samengevat: de letselschade-expert

Een letselschade-expert is een belangenbehartiger die kiest voor een persoonlijke aanpak. Hij kent alles van het aansprakelijkheidsrecht en de verzekeringswereld en vertrekt vanuit een praktijkgerichte visie. De doelstelling van een letselschadespecialist: een volledige schadevergoeding bekomen én hierbij rekening houden met iedere unieke en persoonlijk situatie – en dat in al zijn details.

Top
Ottenschot Letselschade

Ottenschot Letselschade