Psychisch letsel - Ottenschot Letselschade

Psychisch letsel

U heeft als gevolg van een ongeval letsel opgelopen. Letsel kan bestaan uit lichamelijk en/of psychisch letsel.

Bij psychisch letsel is er sprake van mentaal onbehagen. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld angst, een trauma (PTSS) of een depressie.

Het is belangrijk om ook in het geval van psychisch letsel uw huisarts te raadplegen. Uw huisarts kan u helpen en waar nodig doorverwijzen naar de juiste personen.

Een veelvoorkomende methode bij traumaverwerking is EMDR. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. EMDR is bedoeld voor de behandeling van mensen met PTSS en andere traumagerelateerde angstklachten. Dit zijn klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis, waarbij het denken eraan nog steeds een emotionele reactie oproept. Vaak gaat het om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, waaronder angstwekkende beelden (herbelevingen, flashbacks) en nachtmerries. Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties. Men spreekt dan meestal van een ‘posttraumatische stress-stoornis’ (PTSS). (bron; www.emdr.nl)

Psychisch letsel kan voor vergoeding in aanmerking komen. Zo kan het zijn dat u niet kunt werken vanwege de psychische klachten of dat u een vergoeding nodig heeft om de therapie te kunnen bekostigen. Indien het psychisch letsel het gevolg is van het ongeval dat u is overkomen, waarvoor een derde aansprakelijk is, kunnen wij u helpen uw schade te verhalen op de aansprakelijke partij.

Neem contact met ons op
Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? U kunt voor vragen altijd kosteloos contact met ons opnemen! Bel ons tijdens kantooruren op nummer 085 48 42 100 of vul ons contactformulier in.

Top
Ottenschot Letselschade

Ottenschot Letselschade