Licht letsel, groot ongemak - Ottenschot Letselschade

Licht letsel, groot ongemak

Stel je voor dat je een dagelijkse boodschap doet in de plaatselijke supermarkt. Terwijl je rustig door de gangpaden loopt, merk je niet op dat er net een medewerker de vloer heeft gedweild. Er zijn geen waarschuwingsborden geplaatst om het natte oppervlak aan te geven. Je valt en schaaft je knieën en handen. Hoewel de verwondingen niet ernstig lijken, voel je dagenlang pijn en ongemak bij het lopen.

Licht letsel kan verschillende vormen aannemen, van kleine kneuzingen en schrammen tot eenvoudige botbreuken en oppervlakkige snij en bijtwonden. Hoewel dit letsel misschien niet ernstig lijkt, kan het toch aanzienlijke ongemakken met zich meebrengen en je dagelijkse activiteiten beïnvloeden. Ook in gevallen van licht letsel heeft u recht op een passende schadevergoeding.

Wat is licht letsel

De Letselschade Raad heeft richtlijnen opgesteld voor verschillende soorten letsel, inclusief licht letsel. De Richtlijn Licht Letsel zorgt ervoor dat schades efficiënt en met zorg voor het slachtoffer worden afgehandeld. Daarnaast geeft de Richtlijn enkele definities aan licht letsel. Van licht letsel is sprake wanneer:

  • Het letsel binnen zes maanden volledig geneest (met uitzondering van normale, niet ontsierende littekens) en er zijn geen complicaties;
  • Het letsel veroorzaakt geen of slechts tijdelijke arbeidsongeschiktheid;
  • Na een periode van zes maanden zijn er geen verdere medische behandelingen of controles nodig.

Niet alleen verkeersongevallen

Het is een veelvoorkomend misverstand dat letselschade alleen ontstaat bij verkeersongevallen. In werkelijkheid kan letselschade ontstaan in heel veel verschillende scenario’s, zoals bedrijfsongevallen, hondenbeten of zelfs eenvoudige alledaagse situaties zoals struikelen over een tuinslang of uitglijden in de supermarkt.

Recht op een vergoeding voor licht letsel

Bevindt u zich in een situatie waarin u letsel heeft opgelopen door toedoen van een ander of heeft u vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Onze deskundige letselschade-experts staan klaar om uw zaak te beoordelen en u te helpen de schadevergoeding te krijgen waar u recht op heeft.

Top
Ottenschot Letselschade

Ottenschot Letselschade