Voor assurantiekantoren - Ottenschot Letselschade

Voor assurantiekantoren

Vanaf 9 december 2014 mogen assurantiekantoren hun gemaakte uren voor letselschadedossiers declaren bij de letselschadespecialisten.

Het gaat hier dan om: alle aanloopkosten met betrekking tot uw bezoek aan de cliënt en het bijbehorende werk.

Als assurantiekantoor steekt u extra tijd in letselschadedossiers. Dit doet u op verzoek van de letselschadespecialist: niet alleen heeft een client met letselschade vaak wat extra aandacht nodig, het is ook nodig de schade helder in kaart te brengen.

De vergoeding van deze extra uren is een probleem: u wilt niet uw klant met hogere kosten opzadelen, de verzekeraars vergoeden het niet en de letselschadespecialist mag u ook niet betalen: voor Stichting Keurmerk Letselschade kwam dat neer op het “kopen van dossiers” en dat is verboden.

Ottenschot Letselschadespecialisten kaartte, samen met de branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts (NLE), de oneerlijke situatie aan bij Stichting Keurmerk Letselschade. In eerste instantie vonden wij daar geen gehoor: het Keurmerk oordeelde dat het betalen van facturen in feite betekende dat we dossiers zouden kopen.

Op het conflict volgde een aantal goede gesprekken, mede met bemiddeling van de NLE, waarin wij duidelijk hebben kunnen maken dat de huidige situatie voor alle partijen nadelig is.

De uitkomst?

Vanaf 9 december is het alle letselschadespecialisten toegestaan assurantiekantoren te betalen voor hun extra werkzaamheden aan letselschadedossiers.

Ottenschot Letselschadespecialisten is trots dat we dit, samen met de NLE, voor elkaar hebben gekregen. Hopelijk is het ook voor uw assurantiekantoor goed nieuws!

De nieuwe regeling geldt niet alleen voor Ottenschot Letselschadespecialisten, maar ook voor alle andere letselschadespecialisten in Nederland. Voorwaarde is dat de letselschadespecialist uw cliënt schriftelijk inlicht over de hoogte van uw factuur.

Graag maken we van deze gelegenheid gebruik om, als u nog niet met ons werkt, u uit te nodigen voor een vrijblijvend gesprek. Tenslotte is de betaling van uw werkzaamheden geen enkel probleem meer. Wij nemen de kosten van uw werk aan letselschadedossier op ons. Zo krijgt de cliënt de tijd en aandacht die hij verdient. En u waar u recht op heeft!

Wilt u meer weten? Of een afspraak maken? Belt u dan met 085 48 42 100.

Of vult u het formulier aan de rechterkant in. Wij bellen u binnen twee werkdagen terug.

Hartelijk dank en hopelijk tot snel!

Ben u benieuwd naar het vragenformulier dat wij hanteren voor onze letselschadedossiers? U kunt het hier downloaden:

Vragenlijst verwijzers

Stel uw vraag
  Wilt u teruggebeld worden?


  Reactie binnen 1 werkdag.

  Claim indienen - Kosteloos adviesgesprek

  Top
  Ottenschot Letselschade

  Ottenschot Letselschade