Rechter: Ikea Hengelo niet verantwoordelijk voor gebroken enkel - Ottenschot Letselschade

Rechter: Ikea Hengelo niet verantwoordelijk voor gebroken enkel

Ikea Hengelo hoeft geen smartengeld te betalen aan een vrouw die in februari 2013 haar enkel brak op de stoep voor de winkel. Dat heeft de rechter bepaald. De vrouw vond dat Ikea meer had moeten doen aan gladheidsbestrijding vlak voor de ingang van de winkel. Zo had Ikea volgens haar meer zout moeten strooien.

Vrouw nog steeds pijnklachten

De vrouw brak door de val haar enkel, werd geopereerd in het Sint Antonius-Hospital in Gronau en kon daarna zes tot acht weken haar enkel niet belasten. De vrouw eiste ruim 3500 euro van Ikea voor de schade die ze geleden heeft. De vrouw is naar eigen zeggen langdurig arbeidsongeschikt en heeft nog steeds pijn door de val.

Ikea voerde tijdens de rechtszaak aan dat er op de dag dat de vrouw gevallen is wel degelijk veel aan gladheidsbestrijding is gedaan. De bedrijvenparkmanager die voor Ikea de gladheidsbestrijding regelt, zei tijdens de rechtszaak dat hij zich niet kan voorstellen dat de vrouw door gladheid gevallen is. Daarbij voert Ikea aan dat mensen tijdens het winterse weer zelf rekening moeten houden met de mogelijkheid van een valpartij.

Rechter: zelf verantwoordelijk voor val

De rechter is het daar mee eens. Hij oordeelde dat het ijs- en sneeuwvrij houden van de stoep voor de winkel een service is naar klanten, maar dat het klanten niet ontslaat van hun eigen verantwoordelijkheid om een valpartij te voorkomen.

Bron: RTV Oost

Stel uw vraag
  Wilt u teruggebeld worden?


  Reactie binnen 1 werkdag.

  Claim indienen - Kosteloos adviesgesprek

  Ottenschot

  Uw rechtshulp bij letselschade

  • Kosteloos
  • Afspraak op locatie
  • Persoonlijke aandacht

  Uw schaderegelaar

  Wij regelen voor u de maximaal mogelijke schadevergoeding! Lees meer over onze werkwijze.

  Top
  Ottenschot Letselschade

  Ottenschot Letselschade