Gerard Kloppenburg - Ottenschot Letselschade

Gerard Kloppenburg

Gerard Kloppenburg (1955)

Ik begon op mijn 17de bij de politie en dat was een fantastische baan.

Daarna specialiseerde ik mij in verkeersongevallen en was de eerste politieman die in de 70-er jaren met een naambordje rondliep op zijn uniform. Dat leidde ertoe dat mensen mij wisten te vinden en in mijn functie als verkeers-ongevallen specialist kwam ik vaak in contact met verkeersslachtoffers. Omdat ik bijna altijd de slachtoffers nog eens bezocht om te vragen hoe het ging kreeg ik veel negatieve verhalen over de wijze waarop verzekeraars omgingen met schade die slachtoffers opliepen. Ik ben mij daarin gaan verdiepen en ik heb wat studies gedaan en ben in 1988, eerst in mijn vrije tijd, als zelfstandige begonnen om slachtoffers bij te staan. Dat aanbod van dienstverlening liep enorm uit de hand en dat leidde ertoe dat ik toch ook wel met pijn in mijn hart na bijna 20 jaar politie agent te zijn geweest moest besluiten de politie vaarwel te zeggen in 1993. Ik heb er echter geen spijt van.

Sinds die tijd werkte ik zelfstandig als letselschadespecialist voor slachtoffers en in 2002 ben ik samen gegaan met Ottenschot Letselschadespecialisten en sinds 2015: Ottenschot, rechtshulp bij letselschade waar ik tot medio 2021 samen met Tino Ellenbroek een van de twee meewerkend directeuren was.

Ik doe het werk met veel passie en ben een vechter, maar ik ben mij ook bewust dat overleg altijd een optie moet blijven.

In dat kader introduceerde ons kantoor een goede regeling waarbij wij proberen om langlopend of vastgelopen zaken in een eerder stadium bespreekbaar te maken in overleg met de leiding van de opponent.

Daarnaast ben ik bezig om de cultuur rond medische aansprakelijkheid volledig om te turnen, waarbij openheid, transparantie en waarheidsvinding met hoor en wederhoor de basis vormen om tot een gemeenschappelijk standpunt te komen. Dat is geen eenvoudige klus maar ik merk dat betrokkenpartijen er aan toe zijn, vooral de patiënten die ik bijsta.

Ik ben trots dat ik die ruimte krijg binnen ons kantoor en dat we ons bedrijf zo veel als mogelijk hebben kunnen inrichten vanuit de klantgedachte.

Mijn missie om mensen die in de ellende zitten bij te staan geeft me zoveel kracht en energie dat ik werkelijk altijd met plezier mijn werk doe. Ik ken geen dag dat ik met tegenzin naar mijn werk ga.

 

Top
Ottenschot Letselschade

Ottenschot Letselschade