Nieuwe mediators bij Letselschade.com en Ottenschot - Ottenschot Letselschade

Nieuwe mediators bij Letselschade.com en Ottenschot

Door drs. Joost Groot, Letselschade.com

Letselschade | registermediator

In september vorig jaar heeft collega Sander de Groot de opleiding tot MfN-mediator gevolgd bij Result Mediation. Collega Anke Sluiter staat in de startblokken om in de loop van dit jaar ook een opleiding tot mediator te gaan volgen. Letselschade.com en Ottenschot willen zich daarmee inzetten om mediation in de letselschade te bevorderen, omdat wij van mening zijn dat deze oplossing voor ingewikkelde zaken nog altijd te weinig wordt ingezet.

Sander: “Om officieel in het MfN-register ingeschreven te worden, moet ik nog wel een theorie- en praktijkexamen afleggen. Ik hoop dat richting het einde van het jaar te kunnen inplannen. Ik overweeg ook om me als vrijwilliger aan te melden voor bijvoorbeeld buurtmediation, om zo alvast extra ervaring op te doen. Uiteindelijk hoop ik via het leiden van mediations bij te kunnen dragen aan het oplossen van slepende letselschadezaken.

De opleiding zelf is uitermate bruikbaar, ook buiten een mediation. De manier van communicatie, ruimte en een plek geven aan emoties om daarna naar een oplossing te kunnen werken staan voor mij centraal. Maar de vaardigheden die je traint komen ook zeer goed van pas in de behandeling van je eigen zaken of zelfs in je gezinsleven.”

Bij Letselschade.com hebben collega’s Rini Withagen en Berth Groot dezelfde opleiding al eerder gevolgd. Zij spannen zich beiden al langer in om van het inzetten van mediations in letselschadezaken een meer gebruikelijke praktijk te maken. Met Sander en straks ook Anke in de gelederen, hopen wij aan deze ambitie een nieuwe impuls te geven.

Vragen over een mogelijke mediation? Schroom vooral niet om contact met ons op te nemen!


Drs. Joost Groot is NIVRE Register-Expert bij Letselschade.com

Stel uw vraag
  Wilt u teruggebeld worden?


  Reactie binnen 1 werkdag.

  Claim indienen - Kosteloos adviesgesprek

  Ottenschot

  Uw rechtshulp bij letselschade

  • Kosteloos
  • Afspraak op locatie
  • Persoonlijke aandacht

  Uw schaderegelaar

  Wij regelen voor u de maximaal mogelijke schadevergoeding! Lees meer over onze werkwijze.

  Top
  Ottenschot Letselschade

  Ottenschot Letselschade