Oorzaken - Ottenschot Letselschade

Oorzaken

De earste stap by it opstarten fan in lletselskea begjint by it fêststellen fan de oarsaak. Dy oarsaak of oarsaken is/binne beskiedend foar it fêststellen fan de oanspraaklikens. Pas wanneart oanspraaklikens fêststeld is, kin de letselskea ferhelle wurde op de oanspraaklike partij of syn fersekerder.

Ferskate oarsaken fan letselskea

Fanwegen de oarsaak fan jo skea is it belangryk dat jo in saakkundige ynskeakelje foar it ferheljen fan jo skea. Want de gefolgen fan letselskea kinne grut wêze, ek finansjeel. Letsel kinne jo oprinne troch ferskate oarsaken, wêrby ’t jo tinke kinne oan

 • Verkeersongevallen
  In het verkeer kunt u bij een verkeersongeval betrokken raken als automobilist of fietser, maar ook op de brommer of scooter en als voetganger. Als u daar zelf geen schuld aan hebt, kunt u (de verzekeraar van) de tegenpartij aansprakelijk stellen. Fietsers en voetgangers worden gezien als kwetsbare verkeersdeelnemers en hebben in veel situaties recht op een schadevergoeding ook al zijn ze volgens de wet schuldig.
 • Arbeidsomstandigheden
  Veilige arbeidsomstandigheden zijn gunstig voor zowel werknemers als werkgevers. Dit draagt bij aan minder kosten voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.
 • Bedrijfsongevallen
  Een werkgever moet zijn werknemers zo goed mogelijk tegen alle mogelijke risico’s beschermen. Doet hij dit niet en raakt u tijdens uw werk gewond, dan kunt u recht hebben op schadevergoeding.
 • Medische fouten
  Een medische fout kan worden veroorzaakt door een arts, tandarts, huisarts of andere zorgverlener die verwijtbaar onzorgvuldig heeft gehandeld.
 • Ondeugdelijk producten
  De producent (fabrikant van het eindproduct) is aansprakelijk voor geleden schade die ontstaat door het gebrek van een product dat op de markt is gebracht.
 • Letsel door dieren
  De eigenaar van een dier is in beginsel aansprakelijk voor de schade die door het dier wordt aangericht. Ook letsel als gevolg van een beet of een trap valt daar onder.

Aansprakelijkheid bij oorzaken letselschade

Doorgaans moet onderzoek plaatsvinden om te kijken of iemand daadwerkelijk aansprakelijk is voor uw letsel. Bij vastgestelde aansprakelijkheid wordt uw schade vervolgens verhaald op die aansprakelijke partij. Dat geldt niet alleen voor de materiële schade (zoals kapotte kleding, verlies aan inkomsten, kosten huishoudelijke hulp e.d.), maar ook voor immateriële schade. De kosten van onze dienstverlening (de kosten van de rechtsbijstand) verhalen we ook. De aansprakelijke partij moet namelijk ook de kosten van rechtsbijstand vergoeden. Onze hulp kost u daardoor in principe niets. En dat is wel zo eerlijk. Ottenschot Letselschade bezoekt u in de regel thuis om uw schade te inventariseren. Afwikkeling van uw schade gebeurt altijd in goed overleg met u. Zo weet u waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan. Lês mear oer ús wurkwize.

Nim kontakt mei ús op

Wolle jo mear ynformaasje of wolle jo witte wat wy foar jo betsjutte kinne? Nim rêstich kontakt mei ús op foar fergees advys! Belje ús ûnder kantoaroeren op nûmer 085 48 42 100 of folje ús kontaktformulier yn.

Stel uw vraag
  Wilt u teruggebeld worden?


  Reactie binnen 1 werkdag.

  Claim indienen - Kosteloos adviesgesprek

  Ottenschot

  Uw rechtshulp bij letselschade

  • Kosteloos
  • Afspraak op locatie
  • Persoonlijke aandacht

  Uw schaderegelaar

  Wij regelen voor u de maximaal mogelijke schadevergoeding! Lees meer over onze werkwijze.

  Top
  Ottenschot Letselschade

  Ottenschot Letselschade