Vakantie voorbij, tijd om vergeten geld op te halen - Ottenschot Letselschade

Vakantie voorbij, tijd om vergeten geld op te halen

Door drs. Joost Groot, Loonschade.com

Nu zo’n beetje iedereen is teruggekeerd van de vakantiebestemmingen, is het een mooi moment om de verzuimadministratie eens na te kijken. De kans is namelijk best groot dat daar nog vergeten geld is te vinden. In zaken die nu opgestart worden, zal in de meeste gevallen dit jaar nog een voorschot op de schade of wellicht zelfs al een eindregeling getroffen kunnen worden. Dat is toch een mooi extraatje voor dit boekjaar.

Bij Loonschade.com zien wij dat werkgevers het regres (te) vaak laten liggen, en dat is zonde. Wanneer een partij aansprakelijk is voor de uitval van uw werknemer, is in ieder geval het netto doorbetaalde loon te verhalen en ook de kosten die u maakt om uw werknemer te helpen het werk weer op een goede manier op te pakken.

Het opstarten van een zaak bij Loonschade.com helpt ook om de relatie tussen werkgever en werknemer goed te houden. Wanneer in de persoonlijke schadezaak van de werknemer bijvoorbeeld discussie ontstaat over het wel of niet vergoeden van een bepaalde behandeling. U kunt als werkgever in het kader van de Wet verbetering poortwachter namelijk deze behandeling laten starten als onderdeel van de re-integratie en de kosten hiervoor alsnog verhalen op de aansprakelijke verzekeraar. Het kost u dan niets, maar u hebt wel uw werknemer enorm geholpen waar de aansprakelijke verzekeraar en de zorgverzekeraar dat hebben nagelaten.

Kortom, genoeg redenen om na de vakantie de verzuimadministratie even door te lopen en Loonschade.com te bellen om uw regresmogelijkheden te bespreken!

Joost Groot is NIVRE Register-Expert bij Letselschade.com en Loonschade.com

Top
Ottenschot Letselschade

Ottenschot Letselschade