Herstelbemiddeling: in gesprek met de veroorzaker van het ongeval - Ottenschot Letselschade

Herstelbemiddeling: in gesprek met de veroorzaker van het ongeval

Door Marinda Krijgsman en Liesbeth van Loij, Letselschade.com

Wanneer u buiten uw schuld betrokken raakt bij een ongeval en letsel oploopt, kan dit grote impact hebben op uw leven. Mogelijk ervaart u veel (pijn)klachten, beperkingen of bent u zelfs afhankelijk van de hulp van anderen. Daar bovenop komt ook nog de administratieve rompslomp die het verhalen van uw schade met zich meebrengt. Kortom, uw leven staat van de ene op de andere dag op zijn kop en dat is ook nog eens veroorzaakt door iemand anders. Wellicht had het zelfs voorkomen kunnen worden.

Als belangenbehartiger merken wij vaak dat het slachtoffer na het ongeval met onbeantwoorde vragen blijft zitten. “Waarom heeft de veroorzaker na het ongeval nooit contact met mij opgenomen?” Ook speelt er soms wrok richting de veroorzaker of wil iemand meer duidelijkheid over hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Een van onze cliënten verwoordde haar gevoel als volgt: “de veroorzaker gaat gewoon door met zijn leven, terwijl ik nog dagelijks wordt geconfronteerd met de gevolgen.”

Deze gevoelens kunnen het herstel van het slachtoffer vertragen of in de weg staan. Daarnaast kan dit een negatieve invloed hebben op de afhandeling van de letselschadezaak. Het kan dus soms rust geven en bijdragen aan het herstel om in gesprek te gaan met de veroorzaker. Dit contact met elkaar kan meer duidelijkheid, wederzijds begrip en opluchting geven.

Het kan voor zowel de dader als het slachtoffer moeilijk zijn om hierin de eerste stap te zetten. In overleg met de belangenbehartiger en de aansprakelijke verzekeraar kan een slachtoffer dan aangemeld worden voor herstelbemiddeling. De eerste stap in dit traject is een vrijblijvend gesprek met een bemiddelaar. De bemiddelaar kan het slachtoffer verder informeren over het traject en zij zullen de motivatie bij het slachtoffer en de veroorzaker onderzoeken. Vervolgens kan er, eventueel onder begeleiding, contact worden gelegd tussen de partijen.

Op de website https://contacthelpt.nl/ kunt u meer lezen over de mogelijkheden en de ervaringen van zowel slachtoffers als veroorzakers.

 

Marinda Krijgsman, NIVRE Register-Expert bij Letselschade.com

Liesbeth van Loij, NIVRE Register-Expert bij Letselschade.com

 

 

Stel uw vraag
  Wilt u teruggebeld worden?


  Reactie binnen 1 werkdag.

  Claim indienen - Kosteloos adviesgesprek

  Ottenschot

  Uw rechtshulp bij letselschade

  • Kosteloos
  • Afspraak op locatie
  • Persoonlijke aandacht

  Uw schaderegelaar

  Wij regelen voor u de maximaal mogelijke schadevergoeding! Lees meer over onze werkwijze.

  Top
  Ottenschot Letselschade

  Ottenschot Letselschade